Új cédrusliget a Botanikus Kertben

2016, november 18 - 13:08
Atlasz, ciprusi, himalájai és libanoni cédrusokat ültettek az elmúlt években kiszáradt lucfenyők helyére a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében.

Az ötvenes években a fahiány miatt nagyobb számban ültettek egy-egy fafajt a Botanikus Kertbe (például a közönséges lucfenyőt). A bejárattól nem messze elhelyezkedő fenyőliget fáit azonban az elmúlt évtized száraz nyarai kikezdték, majd a legyengült fákat többféle szúfaj is megtámadta.

- Az elpusztult fenyők helyére olyan fákat akartunk ültetni, amelyek jól bírják a szárazságot, ellenállnak a kár- és kórokozóknak, illetve látványosak is, ezért esett a választásunk a cédrusokra – magyarázta Papp László, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének igazgatója.


Az elmúlt hetekben atlasz, ciprusi, himalájai és libanoni cédrusokat telepítettek a kert munkatársai, a negyven fából álló liget utolsó darabjait – három himalájai cédrust – péntek délelőtt ültették el. Ezek a fák akár ezer évig is élhetnek, és 30-50 méter magasra is megnőhetnek.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.