DExpo – mindenben telitalálat!

2016, november 23 - 16:08
Színes forgataggá, valódi expóvá változott a Debreceni Egyetem Főépülete, amelynek homlokzatán hatalmas molinó hirdeti: két napig minden a középiskolásokról szól az intézményben.

 Szerda reggel az önkéntesek már gyülekeztek, a karok, a kiállítók pedig a standokat rendezték, majd a vendégek, a Debreceni Egyetem iránt érdeklődő középiskolások is hamarosan megérkeztek.


A hivatalos tájékoztatóra érkező leendő hallgatókat a népszerű rádiós, Tom Taylor köszöntötte a zsúfolásig telt Aulában, ahol bemutatkozott az egyetem kabalafigurája, eDE a mókus is.
Bevezetésképpen a Multimédia Kompetencia Központ hangulatos, az egykor itt tanuló, ma már sikeres fiatalokat bemutató videóját láthatta a közönség, majd Bartha Elek oktatási rektorhelyettes tartott ismertetőt.

29 ezer hallgató, 105 országból 4321 külföldi diák, 13 képzési terület, 14 kar, 23 doktori iskola, 200 tudományos műhely, 4800 kollégiumi férőhely – ha számokban mérjük, ez a Debreceni Egyetem.

- Valójában az ország legszélesebb képzési kínálatát nyújtó intézménye, amely a hazai és nemzetközi rangsorokban is rendre az élen szerepel. Mindez az oktatás két fő alkotóelemének köszönhető, a hallgatóknak, és a minőségi képzést nyújtó egyetemi tanároknak – fogalmazott Bartha Elek.

A megnyitót követően valamennyi kar bemutatkozó előadáson ismertette képzési portfólióját, a standokon pedig minden gyakorlati kérdésre választ kaphattak az érdeklődők, akiket még honlap is vár beiskolázási programjára a Debreceni Egyetem.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.