Természettudományos toborzás

2016, november 23 - 16:37
iTT Kutathatsz – ezzel a címmel tartott természettudományos és mérnöki fesztivált leendő hallgatóinak a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. Több száz diák vett részt a rendezvényen.

- Felsőoktatási intézményként akkor vagyunk eredményesek, ha hallgatóink számára értékes a nálunk szerzett diploma, azzal a munkaerőpiacon jól fizetett és érdekes munkát fognak találni. Mi úgy gondoljunk, hogy ilyen képzéseink vannak, piacképes diplomát adnunk. Ennek bizonyítására a mai rendezvényre meghívtuk ipari partnereinket, akiktől első kézből lehet információt kapni, hogy milyen elvárásaik vannak, milyen képességek és tudás birtokába kell kerülni, hogy egy ilyen világcég alkalmazza a frissen végzetteket – fogalmazott az Agóra Tudományos Élményközpontban rendezett fesztivál megnyitóján a Természettudományi és Technológiai Kar oktatási dékánhelyettese.

Kun Ferenc kiemelte: idén szeptemberben a kar mindhárom mérnöki szakját – biomérnök, vegyészmérnök, villamosmérnök – meghirdette duális képzésben is, ezeknél valós körülmények között szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot a hallgatók.

A megnyitót követően a Természettudományi és Technológiai Kar öt intézete mutatta be képzési kínálatát a leendő hallgatóknak, akik részletes információt kaptak az egyes szakok szakmai törzsanyagáról és szakirányairól, valamint azt is megtudhatták, hogy melyik képzéssel hogyan tudnak érvényesülni a munkaerőpiacon.


Az előadások után az intézetek oktatóival, hallgatóival is beszélhettek az érdeklődők az Agóra folyosóin, ahol fejtörő fizikai jelenségekkel és magyarázatukkal, látványos kémiai kísérletekkel, logikai és ügyességi feladványokkal, biológiai kvízjátékkal, valamint izgalmas műszerekkel várták a tanszékek munkatársai a középiskolásokat.

Sajótiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.