Gazdaságvédelem és innováció

2020, április 9 - 19:05
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Inter Traction Electrics Kft. autóbuszgyárának újraindításán járt csütörtökön Debrecenben. Köszöntőjében beszélt a Debreceni Egyetem oltóanyaggyártó kísérleti üzeméről, amelynek megvalósítása új szakaszba léphet.

Palkovics László a beszédében kiemelte, hogy a vírussal folytatott háború idején is a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése a legfontosabb feladat.

- Mi nem az alamizsnában és a segélyben hiszünk, hanem a támogatásokban, kedvezményekben és a valódi segítségben. A magyar kormány korábban soha nem látott összeget biztosít a munkaalapú gazdaság védelmére és újraindítására – fogalmazott az innovációs és technológiai miniszter, aki köszönetet mondott a vírus elleni küzdelemben résztvevő orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek, katonáknak, tűzoltóknak, közszolgálatban tevékenykedőknek, valamint a védekezés kevésbé látható résztvevőinek – köztük a Debreceni Egyetemnek is.

- Egy évvel ezelőtt indítottuk el az új programot a vakcinagyártóüzem létrehozására. Ennek a kutatási szakasza lezárult, most elkezdődhet a félüzemi feltételek kialakítása – jelentette be Palkovics László.


A miniszter beszédében arra is kitért, hogy az egyetemen számos új gyógyszer és eljárás kifejlesztésén dolgoznak a szakemberek a koronavírus ellen.

A Debreceni Egyetemen két évvel ezelőtt kezdődött meg az intézmény és a Fluart Kft. közös kutatási programja az oltóanyaggyártó kísérleti üzemének létrehozására.

Sajtóiroda - TPL

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.