FM90: Mi is az a duális képzés?

2017, február 10 - 11:09
Ez nem gyakorlat! Sokkal több annál: már az egyetemi évek alatt szakmájukban dolgozhatnak a Debreceni Egyetem speciális képzésében részt vevő hallgatók – részletek a Campus Rádióban.

Az egyetem Természettudományi és Technológiai Kara évek óta ipari partnerekkel segíti hallgatói felkészülését. Jelenleg a villamosmérnök szakon hat, a vegyészmérnöki szakon három, a biomérnöki mesterszakon pedig egy céggel működik együtt a duális képzés keretében, és folyamatosan tárgyalnak további vállalatokkal. Miért fontos ez? Mert a duális képzésben részt vevő hallgatók csak az egyetemi évek felét töltik el előadásokon, a másik felét azoknál a cégeknél, akik akár leendő munkáltatóik is lehetnek.

Miben tér még el a duális képzés a többitől? Hogyan lehet rá jelentkezni? Erre és sok más kérdésre is válaszol a Természettudományi és Technológiai Kar oktatási dékánhelyettese, Kun Ferenc az FM90 Campus Rádióban. A beszélgetést ide kattintva meghallgathatja.

Sajtóiroda - TB
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.