Az idei első diplomások

2017, június 19 - 15:13
A nyári diplomaosztók sorában elsőként az Általános Orvostudományi és a Zeneművészeti Kar végzős hallgatói vették át okleveleiket a Debreceni Egyetemen. Pénteken és szombaton több mint 150-en tettek esküt hivatásukra.

Kilencvenöten vették át doktori oklevelüket Csernoch László tudományos rektorhelyettestől és Mátyus László dékántól június 16-án, pénteken, az Általános Orvostudományi Kar diplomaosztóján.
Az egyetem Díszudvarán 31 magyar és 64 külföldi állampolgárságú diákot avattak orvossá, miután esküt tettek arra, hogy orvosi tudásukat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítják. Öt magyar és nyolc külföldi tanuló végezett summa cum laude minősítéssel.

Az ünnepi tanácsülésen elismeréseket is átadtak. Címzetes egyetemi tanári címmel tüntették ki Boros Péter osztályvezető főorvost a Debreceni Egyetem érdekében végzett kiemelkedő munkájáért. Oklevéllel jutalmazták Balla Gábort, az Általános Orvostudományi Kar most végzett hallgatóját a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában végzett kiemelkedő munkájáért. A pénteken felavatott orvosdoktorok közül Mihali Pálnak és Balla Gábornak Pro Facultate Iuventutis díjat adományoztak kiemelkedő tanulmányi és közéleti tevékenységük elismeréseként. A DEHÖK Elnökségi Elismerő Oklevelét a Debreceni Egyetemen végzett szakmai és közéleti tevékenységük elismeréseként a friss diplomások közül Balla Gábor, Balogh Kinga, Mihali Pál, Silye Annamária, Hamad Mussa és Helgadóttir Solveig Lind vették át.


A Zeneművészeti Kar a hagyományokhoz hűen idén is zenés ünnepséggel búcsúztatta végzős hallgatóit. Ebben a tanévben alapképzésben 13-an, mesterképzésben pedig 45-en tettek eleget a diplomakiadás feltételeinek. A művész-, illetve tanár szakok végzettjei a magyar és az egyetemes kultúra szolgálatára esküdtek fel a Liszt teremben június 17-én, szombaton megtartott diplomaosztón.

Az egyetem hallgatói érdekében kifejtett több évtizedes kimagasló tevékenységéért „Pro Auditoribus Universitatis Debrecen” Díjat vehetett át az ünnepségen Duffek Mihály dékán, az elismerést az adományozó Hallgatói Önkormányzat elnöke, Bognár István Ádám adta át. A DEHÖK emellett Elnökségi Elismerő Oklevéllel jutalmazta a kar klasszikus klarinétművész mesterszakos hallgatóját, Tóth Anitát, a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetést pedig országos versenyeredményei, kiváló tanulmányi átlaga és példamutató emberi értékei miatt Szekér Attila klasszikus ütőhangszerművész érdemelte ki ebben a tanévben.


Az Általános Orvostudományi Kar diplomaosztójának képgalériája ide kattintva látható.
A Zeneművészeti Kar diplomaosztóján készült fotók pedig ide kattintva tekinthetők meg.

Sajtóiroda - MM, TH

 

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.