Modern autóipari ismereteket tanulhatnak

2016, szeptember 12 - 08:46
Szoftverfejlesztés multinacionális vállalatoknál – Autóipari fejlesztések címmel indít új szabadon választható tárgyat a Bosch a Debreceni Egyetemen.

Elsősorban villamosmérnök szakosoknak, valamint a Műszaki Kar és az Informatikai Kar hallgatóinak ajánlja a Bosch a Szoftverfejlesztés multinacionális vállalatoknál - Autóipari fejlesztések című tantárgyat a Természettudományi és Technológiai Kar Villamosmérnöki Tanszéke. Az autóipari alkatrészeket is gyártó német vállalat szabadon választható kurzusát nemcsak a TTK, hanem bármelyik kar diákjai felvehetik, de leginkább a mérnök szakos hallgatókat várják.

A tantárgy bemutatja a vezetést segítő és nagy megbízhatóságú autóipari rendszereket, így az aktív és passzív biztonsági rendszereket, a videó- és radaralapú vezetést segítő rendszereket, valamint az önmagukat vezető autókat. A hallgatók megismerhetik az autóiparban megjelenő elektronikus és elektromechanikus kiegészítő eszközöket: az automataváltó vezérlőket, a műszer egységeket és a vezetőt informáló vizuális eszközöket.

A kurzuson résztvevők átfogó képet kapnak az autóipari termékfejlesztés módszereiről: az általános „PE” termékfejlesztésről, a minőségbiztosításhoz kapcsolódó módszerekről és eszközökről, illetve az autóipar biztonságkritikus rendszereinek fejlesztési módszereiről és ajánlásairól.

A szeptemberben induló kurzusról a TTK Villamosmérnöki Tanszékén kaphatnak bővebb felvilágosítást az érdeklődő hallgatók.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.