Megújult az Unideb.hu

2016, szeptember 19 - 11:57
Korszerű látványvilággal, automatizált adattárakkal és még több multimédiás tartalommal várja régi és új látogatóit a Debreceni Egyetem weboldala.

Modern dizájn, átlátható felépítés, integrált működés, automatizált adattárak és hasznos alkalmazások – ezek voltak a Debreceni Egyetem új portáljával szemben támasztott legfontosabb elvárások. Több mint egyéves előkészítés előzte meg az utoljára 2008 őszén megújult weboldal korszerűsítést: az elmúlt évek tapasztalatai és a felhasználók szokásai, észrevételei mellett az egyetemi egységek véleményét is kikérték a tervek elkészítésénél.

Az új oldal kialakítása során az volt a legfontosabb szempont, hogy a portálon fellelhető tartalmak naprakészségét (ahol csak lehet) automatizált formában biztosítsa a rendszer, ahol ez nem valósítható meg, ott új működési modellt alakítottak ki. Az újonnan kifejlesztett alkalmazásoknál az alapinformációk többsége automatizált adatáttöltéssel a portál mögött egyetemi rendszerekből kerül át.

Az egyetemi dolgozókat is segíti az új portálcsalád: tematikusan rendezve elérhetőek a gazdálkodási tevékenységhez kapcsolódó nyomtatványok, valamint tájékoztató anyagok, szabályzatok az egyes területeken eljárásrendjéről. Több új alkalmazás is megkönnyíti a felhasználók dolgát.  Az e-Egyetem az intézményt és a kapcsolódó hasznos helyszíneket ábrázolja (28 kategóriában 637 egyetemi helyszín) egy Google-térkép segítségével. Az e-Szervezetben 34 gráf mutatja be az egyetem 627 szervezeti egységét a DE Szervezeti és Működési rendje, valamint a szervezeti egységek működési rendjei alapján. A nyomtatványok kitöltése is egyszerűsödött, 7 új űrlapot alakítottak ki az elektronikus ügyintézés fejlesztésére.

A hallgatói igények figyelembe vételével kiemelt hangsúlyt fordítottak a szakemberek a mobilnézet fejlesztésére is, hogy a telefonon és tableten való megjelenítés során is megfelelő felhasználó élményt nyújtson az Unideb.hu.

De nem csak az egyetemi dolgozók és hallgatók életét könnyíti meg az új oldal a továbbtanulás előtt álló diákok számára készült Képzési térkép, amely vizuálisan jeleníti meg az intézmény alap- és mesterképzési szakjait. Az alkalmazás a szakokhoz tartozó információk felsorolásával mutatja meg, hogy egy adott alapképzési szak elvégzése után milyen mesterképzési szakokon lehet a felsőfokú tanulmányokat folytatni, valamint egy adott mesterképzésre milyen alapképzési diplomával milyen módon – teljes kreditértékkel vagy kreditelismeréssel – lehet bejutni. Ugyancsak hasznosnak az Egyetemi tárak, melyekben egy helyen, egységes formában, könnyen és gyorsan visszakereshetők és áttekinthetők az intézményhez kapcsolódó dokumentumok, fotók és kiadványok. Eddig 122 gigabájtnyi adat került fel a háttértárba, amely 2242 dokumentumot, valamint 23155 fotót jelent.

A portálcsaládba tartozó minden weboldal át tudja venni a hirek.unideb.hu weboldalon feltöltött tartalmakat: híreket, fotókat, videókat és eseményeket. Ezekből a tartalmakból szűrve is megjeleníthetők hírek, események, így például külön az oktatási, tudományos, kancellári vagy sport hírek.

Sajtóiroda
 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.