Orientation week

2016, szeptember 19 - 15:23
Csúcsot döntött az őszi félévben a Debreceni Egyetemre érkező Erasmus-hallgatók létszáma, akiket változatos programokkal köszöntött az intézmény.

A DEHÖK Hallgatói Külügyi Bizottság, az Erasmus Student Network (ESN) Debrecen és az egyetem Nemzetközi Irodája egy héten át tartó üdvözlő programokkal fogadta az intézménybe érkező 174 Erasmus hallgatót. A diákok főként az Európai Gazdasági Térségből, Japánból, Dél-Koreából, Kazahsztánból és az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek. Szeptember 14-19. között orientációs előadásokon tudhattak meg információkat az egyetemről, városunkról, a magyar kultúráról és a mindennapi életükhöz, beilleszkedésükhöz szükséges hasznos tanácsokkal, információkkal is ellátták a fogadó szervezetek az érkező diákokat.


Idén is sikeresen folytatódott az ESN Debrecen „Erasmus Buddy” programja, melynek keretében az Erasmus-hallgatók mentorokat kaptak, akik segítenek az első napok nehézségein túljutni, illetve megkezdik a külföldi hallgatók magyar közegbe történő integrálását is. A hét programjai között szerepelt a hivatalos tájékoztatókon túl a nagyerdei campus bejárása, városnéző túra, speed dating evening, termálfürdőzés és kincskeresés az egyetemen. A szervezők rengeteg pozitív visszajelzéssel zárták már az első hetet is, hiszen nagy érdeklődéssel vettek részt a programokon az egyetemünkre érkező külföldi hallgatók.


- Nagyon energikus, vidám és nyitott az új Erasmus-közösség! Rengeteg programmal készül a csapatunk, hogy emlékezetessé tegyük a cserediákok számara a Debrecenben töltött félévet. Azon fogunk fáradozni, hogy otthon érezzek magukat több száz kilométerre is az igazi otthonuktól- fogalmazott Jakab Réka, az ESN Debrecen elnöke.

A hallgatókat szeptember 21-én hagyományos fogadóvacsorával köszönti az intézmény, emellett a hónapban még háromnapos budapesti kirándulással, buszos idegenvezetéssel is készülnek a diákoknak. A Szent István Egyetemmel is lesz közös megmozdulása a DEHÖK Külügyi Bizottságának. Emellett elindult az új Tandem program, aminek keretében két különböző nemzetiségű diák tanítja meg egymást a saját nyelvére. A kezdeményezésbe magyar hallgatók bekapcsolódására is számítanak a szervezők.


DEHDK PR-és Sajtóiroda- Sz.B.
Fotó: K.V, H.O.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.