Mobil hallgatók

2016, október 3 - 11:46
Az őszi szemeszterrel kezdetét vették a mobilitási lehetőségekről szóló tájékoztató előadások, programok a Debreceni Egyetemen.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Hallgatói Külügyi Bizottsága szeptember 29-én ismét asztalhoz ültette a nemzetközi mobilitási szakembereket, segítőket és külföldi tapasztalatokkal, élményekkel hazatért hallgatókat. A Nagyerdei Víztorony kertjében első alkalommal tartottak az őszi szemeszterben Mobility Cafét, mely rendezvénysorozattal a szervezők lehetőséget szeretnének biztosítani a mobilitással kapcsolatos tájékozódásra és az úti célok jobb megismerésére – beszélgetős formában.

A tavalyi évben indult sorozat sikerét jól mutatja, hogy már az első beszélgetésre sokan látogattak el és tették fel kérdéseiket az ösztöndíjlehetőségekkel kapcsolatban. A beszélgetésben Gara Péter, az egyetem Nemzetközi Irodájának Erasmus koordinátora, Virga József, az ESN Hungary oktatási ügyekért felelős biztosa, Deme Felícia, a DEHÖK Külügyi Bizottság magyar hallgatókért felelős alelnöke, valamint Kiss Judit, Szegedi Szabolcs és Szűcs Marcell Erasmusról hazatért hallgatók is részt vettek, meséltek élményeikről, tapasztalataikról. Az első Café témái között szerepelt az Erasmus+, valamint a Campus Mundi tanulmányi célú mobilitások pályázati menete és feltételei. Emellett a nyelvtanulásról, nyelvismeret igazolásáról, készségfejlesztésről és munkaerőpiaci előnyökről is hallhattak az érdeklődők.

A program továbbra is havonta jelentkezik. Legközelebb október 25-én lesz Mobility Café, ahol a szakmai gyakorlatokról fognak beszélgetni a meghívott előadók.

Akik addig is friss információkat szeretnének kapni az ösztöndíjlehetőségekről, azoknak érdemes kilátogatni október 4-én 9-15 óra között a Főépületbe, ahol immár 18. alkalommal lesz Külügyi Börze a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága és az Erasmus Student Network szervezésében. 22 szakmai- és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó szervezet, valamint az egyetem képviselői tájékoztatják a külföldi részképzések, tanulmányutak, szakmai gyakorlatok, munkalehetőségek és önkéntes, valamint mobilitási programok iránt érdeklődő hallgatókat és oktatókat.

A börze programjai között szerepelnek Erasmus+, Campus Mundi és államközi ösztöndíjakról szóló tájékoztató előadások, melyeket október 4-én a Főépület 58-as termében 11:30-12:30 között, valamint 13:30-14:30 között hallgathatnak meg az érdeklődők. Az oktatói mobilitásokról is tájékozódhatnak az intézmény oktatói, szintén a főépület 58-as termében 12:30-13:30, valamint 14:30-15:30 között. Az előadásokat a Tempus Közalapítvány és az egyetem Nemzetközi Irodája munkatársai tartják.

DEHDK PR-és Sajtóiroda- Sz.B.
Fotó: Kálmán Patrícia- DEHKB

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ