Fókuszban a természettudomány

2016, október 5 - 16:43
Csaknem száz hazai és határon túli természettudományokat tanító pedagógus mutatkozik be a „Magyar Science on Stage 2016” háromnapos programsorozatán, amelyet október 7-9. között rendeznek az Agóra Tudományos Élményközpontban.

A „Színpadon a természettudomány 2016” olyan seregszemle, amely 2005-óta Európa-szerte kétévente megrendezett fesztivál keretében népszerűsíti a természettudományos tantárgyakat, ugyanakkor lehetőséget biztosít a pedagógusok tapasztalatcseréjére is.


- A Debreceni Egyetem küldetésének tekinti a tudományok népszerűsítését, és mint az ország egyik vezető pedagógusképző intézménye, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a leendő tanárok – amellett hogy szakterületük alapjait elsajátítják – megtanulják átadni az ismereteket – fogalmazott a rendezvényt ismertető szerdai sajtótájékoztatón Csernoch László.

Az egyetem tudományos rektorhelyettese hozzátette: ma a tanári társadalom legnagyobb kihívása, hogy tantárgyukat ne csak megismertessék, hanem meg is szerettessék, ehhez azonban fontos, hogy az ismeretanyag érdekes és figyelemfelkeltő legyen a gyerekek számára.

- Debrecen elkötelezetten támogatja a kutatást, a tudományos munkát és az innovációt, így a Science on Stage rendezését is. Külön öröm, hogy a válogató mellett a jövő évi nemzetközi program rendezési jogát is elnyerte a város – hangsúlyozta Komolay Szabolcs alpolgármester.

Kirsch Éva, a Science on Stage Hungary képviselője kifejtette: önálló standokon, kiscsoportos- és műhelyfoglalkozásokon, látványos színpadi előadásokon mutatkozhatnak be a résztvevő pedagógusok, megismertetve ezzel az oktatás legújabb módszereit.

A Science on Stage szervezője, Fülöp Zsolt elmondta: hatalmas siker és eredmény, hogy Debrecen elnyerte a mostani országos válogató rendezési jogát, és 2017-ben megszervezheti a nemzetközi eseményt is, amelyre csaknem 30 ország több mint 300 pedagógusa érkezik a cívisvárosba.

- Fontos és megtisztelő feladat a mostani és a jövő évi program szervezése és lebonyolítása, amire felkészült az Agóra Tudományos Élményközpont – jelentette ki Somogyi Béla ügyvezető.

A szakmai rendezvény során – amely egyben a 2017-es nemzetközi fesztivál magyarországi válogatója - előadások hangzanak el a fizika, a kémia, biológia, az informatika, a matematika és a komplex természettudomány szakterületeiről, bemutatva az új módszertani fogásokat, eszközöket és projekt-ötleteket.

Időpont: 2016. október 7. (péntek) 17 óra – október 9. (vasárnap) 14 óra
Helyszín: Agóra Tudományos Élményközpont

A rendezvény pénteki megnyitóját az unideb.hu 17 órától élőben közvetíti.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.