oDEon-ZeneTheatrum

2019, május 13 - 09:58
Bővíti eddigi együttműködését a Debreceni Egyetem és a ZeneTheatrum Musical Színház. A társulat új játszóhelyet kap a Böszörményi úti campuson, és ezután az egyetemisták is bekapcsolódhatnak a színitanoda tevékenységébe.

A Debreceni Egyetem és a ZeneTheatrum kapcsolata csaknem 20 éves. Tavaly például a Theatrum vezetői, Végh Veronika és Csáki Szabolcs koordinálták, rendezték az egyetem egyedülálló tanévnyitója, a yoUDay színpadi show-ját. A színitanoda egyik otthona volt eddig a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont, ahol a darabjaikat mutatják be. Az együttműködését most bővíti az intézmény és a társulat.

- Felnőtt egy generáció, és az a sok ezer gyerek, aki a ZeneTheatrumban ismerkedett meg a színházi élettel, a színpadi léttel, már egyetemre jár, ezért úgy gondoltuk, hogy egy kicsit szorosabbra fűzzük az együttműködést. Egy új játszóhelyet is felkínálunk a színitanodának a Böszörményi úti campuson, a színházteremben – tájékoztatott Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

A szorosabb együttműködés nem csak azt jelenti, hogy új játszóhelyet kap a tanoda. A jövőben az egyetem hallgatói is részt vehetnek a Zenetheatrum munkájában.

- A Zenetheatrum továbblép. Az egyetemmel közösen, egyetemisták bevonásával, a Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjával együttműködve, új játszóhellyel bővülve működünk tovább, és hozunk létre újabb és újabb darabokat – mondta Végh Veronika, a Zenetheatrum Musical Színház produkciós vezetője.


A ZeneTheatrum Musical Színház ezen a néven május 9-én lépett fel utoljára a Lovardában, ahol egy hatalmas Musical-show keretében mutattak be részleteket az elmúlt 19 év legemlékezetesebb produkcióiból, valamint színészek, a tanoda egykori tanítványai meséltek kulisszatitkokról, pályájuk alakulásáról.

A társulat az egyetemi együttműködésre is utalva, oDEon-ZeneTheatrum néven folytatja tevékenységét.

Sajtóiroda
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ