Az esélyegyenlőség jegyében

2019, június 12 - 12:23
Egyszeri, 100 ezer forintos illetménykiegészítésben részesíti a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv komplex bizottsági véleményével rendelkező megváltozott munkaképességű dolgozóit a Debreceni Egyetem. Az erről szóló kancellári körlevél június 3-án jelent meg.

A juttatásra azok a megváltozott munkaképességű dolgozók jogosultak, akik hosszabb ideje az egyetem közalkalmazottai, és 2019. január 1-től vállalták fel tartós betegségüket. Rendelkeznek, és a felhívást követően eljuttatják a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központjában az erről szóló hivatalos igazolást Bodnár Istvánné rehabilitációs foglalkoztatási referenshez (bodnar.istvanne@unideb.hu, telefon 73574).

A Debreceni Egyetem vezetése fontosnak tartja a megváltozott munkaképességű munkatársak foglalkoztatását, hiszen – mint ez a körlevélben is olvasható – nem az elveszített, hanem a megmaradt munkaképesség az, amely megfelelő odafigyeléssel, a munkakörülmények alakításával bármely munkakör ellátására alkalmassá teheti a megváltozott munkaképességűeket.

A Debreceni Egyetem jelenleg 95 megváltozott munkaképességű közalkalmazott dolgozót foglalkoztat, ezt a számot szeretné a jövőben növelni az intézmény vezetése.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ