Megválasztották az új tagokat

2019, június 17 - 12:59
Hamarosan megtartja alakuló ülését a Debreceni Egyetem új összetételű Közalkalmazotti Tanácsa. A 13 tagot titkos szavazással választották meg. Június 12-én több mint 4500 dolgozó adta le voksát az intézményben.

Az előző Közalkalmazotti Tanács mandátuma lejárt, ezért volt szükség a választásra. A Választási Bizottság és a Szavazatszámláló Bizottság tagjai, mintegy százan dolgoztak azon, hogy a közalkalmazottak leadhassák voksukat. Június 12-én, szerdán 30 körzetben 4506 dolgozó élt a lehetőséggel és adta le szavazatát, így a választás érvényes volt, mivel azon a választásra jogosultak több mint a fele részt vett.

A Közalkalmazotti Tanács feladata, hogy figyelemmel kísérje a dolgozók munkaviszonyára vonatkozó szabályok betartását, így fontos szerepe van a közalkalmazottak képviseletében. A törvény szerint a kétezer főnél nagyobb dolgozói létszámmal rendelkező közintézmények, így a Debreceni Egyetem tanácsa is 13 tagból áll.

A jelöltek közül 13-an egyénenként megszerezték az érvényes szavazatok legalább 30 százalékát, így a választás eredményes is volt. A 20 százalék feletti eredményt elérők póttagok lesznek. Az új testületi tagok megbízatása öt évre szól.

- A szavazás szervezésében és lebonyolításában részt vevők lelkiismeretes és áldozatos munkája nélkül egy ilyen nagy létszámú és nagy területen elhelyezkedő intézményben nem sikerült volna elsőre érvényes és eredményes választást lebonyolítani – mondta a hirek.unideb.hu-nak Rőfi Mónika, a Választási Bizottság elnöke.

A következő napokban tartják a tanács alakuló ülését, amelyen a tagok közül megválasztják a testület  elnökét.

A Debreceni Egyetem Közalkalmazotti Tanács megválasztott tagjai:
Bakóné Bodnár Katalin (DE KK Bőrgyógyászati Klinika)
Balogh Andrea (DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Radiológiai Diagnosztika)
Barta Béla (DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály)
Dáné János (DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály központi műtő)
Dér Ádám (DE Általános Orvostudományi Kar Onkológiai Intézet Sugárterápia nem önálló Tanszék)
Jónáné Szuromi Ilona (DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály központi műtő)
Kissné Mona Erika (DE KK Tüdőgyógyászati Klinika)
Kovács Erzsébet (DE KK Gyermekgyógyászati Klinika)
Linzenbold Anita (DE KK Sebészeti Klinika)
Nagy Valéria (DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Neurológia)
Szöőr Árpád (DE Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet)
Vattai Éva Rita (DE KK Belgyógyászati Klinika „A”)
Zsámboki Judit (DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ