Idén is népszerű volt az Egyetem Tér

2019, július 22 - 14:22
Ezreket vonzott a Campus Fesztiválon, a Debreceni Egyetem „okos” fesztiválhelyszíne, ahol az érdeklődők szórakoztató formában ismerkedtek az oktató- és kutatómunkával. A nappali programok után a színpadi produkciókra is sokan voltak kíváncsiak.

30 egyetemi stand várta színes, szórakoztató programokkal a fesztiválozókat a Campus négy napja alatt. Az Egyetem Tér minden évben a legszínesebb és leglátogatottabb nappali programhelyszín. Idén második alkalommal új helyszínen, a fesztivál bejáratánál, az árnyas fák alatt építették fel a standokat.  Az új elrendezés is hozzájárul az Egyetem Tér népszerűségéhez. 

- Idén is nagyon sok érdeklődő volt az Egyetem Téren. Sokan kötöttek házasságot, a macidoktorok is népszerűek voltak, akárcsak az ultrahang vagy a könyvtár standján, a könyvselfie. A programok lebonyolításában több száz önkéntes segített – mondta a hirek.unideb.hu kérdésre Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Az idén először vett részt a fesztiválon a Sporttudományi Koordinációs Intézet, a Biomechanikai Laboratórium és a 100 éves egyetemi sportegyesület, a DEAC. 

- Sok látogatót vonzottak az új fesztiválszereplők. A fiatalok szívesen játszottak a különböző sportvetélkedőkben a DEAC standjánál, a Sporttudományi Koordinációs Intézet fizikai állapotfelmérését is sokan készíttették el és a Biomechanikai Laboratórium 3D-s eszközbemutatója is sikeres volt - tájékoztatott Mándy Zsuzsanna, az Egyetem Tér programjait szervező Tudományos Igazgatóság munkatársa. 

A délelőtti programok után, a színpadnál könnyűzenei koncerteken szórakozhattak az érdeklődők. Zenélt többek között a Parno Graszt, az Android és az Impact, a Mytery Gang és a Vis Maior. A koncertek mellett a Dumaszínház humoristái, például Benk Dénes és Kiss Ádám is felléptek.

Az érdeklődők érdekes vendégekkel is láthattak beszélgetést a színpadon, megismerhették a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot is, amelyről a Miniszterelnöki Hivatal főosztályvezetője, Temesi Dóra Anna tartott előadást.

Az intézmény idén a Campus Arton is részt vett, ahol a színház és irodalom iránt érdeklődőket várták, a Campus Kid-en pedig a gyerekek ismerkedhettek játékos formában a különböző tudományágakkal.

A vasárnap zárult Campus Fesztivál idén csúcsot döntött, Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére 114 ezren látogattak el.

Az Egyetem Tér fotói:

0. nap: https://unideb.hu/hu/tar/fotoalbumok?album=2327051&viewMode=date#/0

1. nap: https://unideb.hu/hu/tar/fotoalbumok?album=2327513&viewMode=date#/0

2. nap: https://unideb.hu/hu/tar/fotoalbumok?album=2327713&viewMode=date#/0

3. nap: https://unideb.hu/hu/tar/fotoalbumok?album=2327736&viewMode=date#/0
Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.