Októberben is Egyetemi Élet

2019, október 10 - 08:29
A monumentális tanévnyitó stadionshow fotóival a címlapján jelent meg az októberi lapszám. A yoUDay mellett az újság beszámol az intézmény friss híreiről, a legújabb beruházásokról, az egyetemi színjátszó találkozóról és a DEAC csapatainak szezonkezdetéről is.

A magyar felsőoktatási intézmények között a harmadik helyen végzett az egyetem a Times Higher Education World University Rankings legfrissebb listáján, újraavatták Róth Miksa 1920-as évekből származó üvegablakait és folytatódott a Szenior Egyetem – ezekről az aktuális hírekről is olvashatnak az októberi Egyetemi Életben. Centenáriumi évadnyitó ünnepséggel indította az évet és emlékezett meg az alapító elődökről a DEAC. Az október 13-ai eseményről részletes beszámolót közöl a lap.

Az olvasók arról is értesülhetnek, hogy Alumni-díjat kapott a Tungsram-csoport. A kitüntetést Tóth István pénzügyi igazgató vette át a tanévnyitó szenátusi ülésen. Rúzsa Magdi is nyilatkozott az Egyetemi Életnek. Az énekesnő az interjúban dalszövegírói tevékenységéről és terveiről is beszél.

A ZölDEbbítő rovatban az állatok világnapjáról és a felkelő nap erejéről olvashatnak. Október 15-e és 19-e között rendezi meg a Debreceni Egyetemi Színház a hetedik egyetemi színjátszó találkozót. Az idei rendezvényről, az elmúlt évek tapasztalatairól és a jövő évi elképzelésekről részletes írást közöl az újság. Az Egyetemi Élet arról is ír, hogy munkába állt a „Teknős”, átadták a Sportgazdasági-Menedzsment és Teniszközpontot a Böszörményi úti campuson. A 860 millió forintos beruházást a kormány több mint 260 millióval támogatta.

A sportrovatban a DEAC röplabda, futsal és labdarúgó csapatainak szezonkezdetéről, eredményeiről is olvashatnak.

Sajtóiroda


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.