Egyetemi megemlékezés

2019, november 5 - 12:46
Közös gyertyagyújtással emlékeztek hétfő este a Debreceni Egyetem elmúlt évben elhunyt dolgozóira és hallgatóira. A rendezvényt a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ az egyetemi lelkészséggel együttműködve szervezte meg halottak napja alkalmából.

A Debreceni Egyetem 2011 óta tart közös megemlékezést azoknak az egyetemi polgároknak a tiszteletére, akik az elmúlt egy évben távoztak az élők sorából. Idén 37 oktató és dolgozó, valamint 6 hallgató emlékére gyújtottak egy-egy mécsest az egyetemi templomban, ahol a családtagokon, rokonokon, barátokon túl, kollégák is megjelentek. 

- Tanárok, kutatók, szakemberek, diákok, vezetők és beosztottak – valamennyien egyetemünk polgárai voltak. Munkájukkal, életükkel, más-más munkakörben, de az egyetemet szolgálták. Részesei voltak mindennapjainknak, elért eredményeinknek, az ő munkájuk is benne van kutatásainkban, az egyetemi ifjúság képzésében. Különösen fájdalmas megélni évről évre, hogy fiatalok, egyetemi hallgatók is vannak az eltávozottak között. Ők már nem tudják átvenni diplomájukat, nem élvezhetik munkájuk gyümölcsét - hangsúlyozta Bartha Elek rektorhelyettes.

A rendezvényen az egyetemi lelkészségek képviselői is szóltak a résztvevőkhöz, majd a Zeneművészeti Kar növendékei tették bensőségessé a megemlékezést. 

Sajtóiroda-TB 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.