Novemberi Egyetemi Élet

2019, december 5 - 13:19
Átadták a Konfuciusz Intézetet, fontos kérdésekben döntött a szenátus, lezajlottak a HÖK-választások- ezekről a témákról is olvashatnak az Egyetemi Élet új számában. A novemberi lap a DEAC csapatainak bajnoki szerepléséről is ír.

A kínai nyelv oktatása, a kínai kultúra népszerűsítése és megismertetése a legfőbb célja az egyetemen létrehozott Konfuciusz Intézetnek. A DE és a kínai Tiencsini Idegen Nyelvi Egyetem közötti kulturális és oktatási együttműködés eredményeként megalakult intézetet november 15-én adták át- számol be az eseményről az Egyetemi Élet.

Az MIT-vel történő együttműködésről és a Multidiszciplináris Egészségipari Kompetenciaközpontról is szó volt a Szenátus októberi végi ülésén. A testület professor emeritusi címek adományozásáról és új képzések indításáról is döntött. Az ülésről részletes összefoglaló olvasható a novemberi számban.

A novemberi lap beszámol emellett a Területi Innovációs Platform létrehozásáról, a DE és az NI között létrejött stratégiai megállapodásról, az egyetem új professzorainak kinevezéséről és a Mádon tartott adatvédelmi konferenciáról. Megtartották a kari önkormányzatok alakuló ülését, ahol többek között megalakultak a kari közgyűlések. A karonként megválasztott tisztségviselők névsora megtalálható az Egyetemi Életben.

Az újság az Állásbörzéről és a Zöld Börzéről is összefoglalót közöl, a ZölDEbbítő rovatban pedig megismerhetik az év gyógynövényét, a Közönséges orbáncfüvet.
A sportoldalakon Berényi Sándorral, a DEAC NB1-es férfi kosárlabdacsapatának korábbi vezetőedzőjével olvashatnak interjút jelenlegi szakmai munkájáról, emellett a futsal- és a futballcsapat eredményeit elemzi az újság.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.