A testnevelő tanárok emlékére

2016, október 27 - 18:02
A Debreceni Egyetem egykori testnevelői tiszteletére ültettek fát és állítottak emléktáblát a DEAC pálya melletti zöld szigeten.

Bácsi Gábor, Balogh Sándorné, Bokor László, Fekete Zsolt, Jancsó József, Kecskeméti János, Kecskeméti Jánosné, Korponai Ferenc, Máthé Géza, Molnár János és Tatár Miklós mind meghatározó személyiségei voltak az intézmény sportéletének és az elmúlt időszak fejlesztési folyamatainak. Többek között az ő emlékükre ültettek fát a Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársai Bács Zoltán kancellárral közösen október 27-én a Dóczy József utcai Sporttelepen.

- A Debreceni Egyetem jelenlegi vezetése és a Hallgatói Önkormányzat mellett egykori testnevelőink is szerepet játszottak abban, hogy ma már fejlett infrastrukturális háttér mellett sporttudósokat képzünk. Kimagasló szakmai felkészültségük, hallgató-központú szemléletük, alázatuk példaértékű. Rájuk emlékezünk Mindenszentek közeledtével – emelte ki Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

A juhar cserje Nyirkos István professzor október elején felavatott mellszobra mellett kapott helyet, a testnevelő tanárok emlékét őrző bronztábla mögött.

Sajtóiroda-TH


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ