Képzési kínálat a Földtudományi Intézetben

Földtudományi Intézet

Közelebb lehet kerülni a Földhöz? Vagy inkább távolabb? Változik a környezet? Vagy inkább változtatható? Miből épül fel a környezetünk? Megjósolható előre az időjárás változása? Mire jó a geoinformatika? A Földtudomány Intézet oktatóinak célja, hogy segítsenek közelebb kerülni a fenti kérdések megválaszolásához! Az Intézet eszközei és infrastruktúrája, a labormunkák és a terepgyakorlatok lehetőséget biztosítanak az élményközpontú ismeretszerzésre. Csatlakozz a Földtudományi Intézet hallgatóinak közösségéhez és légy Te a jövő térinformatikusa, földrajztanára, projektmenedzsere, meteorológusa, geológusa, területfejlesztési referense, vízügyi szakembere, környezetvédelmi referense, piackutatója, statisztikusa, szoftverfejlesztője, túravezetője! Nyiss a világra!

 

A Földtudományi Intézet képzési kínálata

Miért válaszd a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karát? Miért válaszd a Földtudományi Intézet szakjait? Dr. Szabó Gergely a Földtudományi Intézet oktatójának videójából kiderül, hogy mit jelent földrajzosnak lenni: felfedezünk, megértünk, megtervezünk és megvalósítunk! Legyél Te is geográfus! Nyiss a világra!

 

Intézeti szórólap

A Földtudományi Intézetében a felsőoktatás mindkét szintjén szeretettel várjuk a leendő hallgatókat. Az alapképzést a Földrajz Bsc négy szakiránya, a Földtudomány BSc három szakiránya és a Földrajz tanár képzés képviseli, míg a mesterképzésben résztvevők a Geográfus MSc hat különböző szakirányát választhatják. Intézetünk szórólapja választ ad a legfontosabb ehhez kapcsolódó kérdésekre.

 

Földtudomány szak

A Földtudományi Intézet Földtudomány BSc képzésén a Geológia, Meteorológia és Geográfia specializációk közül választhatnak az érdeklődők, lehetőséget biztosítva arra, hogy mindenki a számára legérdekesebb és legkedvesebb földrajzi témák tanulmányozásában és kutatásában vehessen részt. Ezen az oldalon a specializációk részletes ismertetése mellett a hallgatói tapasztalatokat is megosztjuk Önökkel.

 

Földrajz szak

A Földtudományi Intézet Földrajz BSc képzésén a Geoinformatika, Terület- és Településfejlesztés, Táj- és Környezetföldrajz, valamint a Turizmus szakirányai közül választhatnak az érdeklődők. Mind a négy specializáció lehetőséget biztosít a földrajz tudományának szerteágazó és széleskörű tanulmányozására és kutatására, és ezáltal a munkaerőpiaci kihívásokra való célzott felkészülésre. Ezen az oldalon a négy specializáció részletes ismertetése mellett a hallgatói tapasztalatokat is megosztjuk Önökkel.

 

Földrajztanár szak

A Földtudományi Intézet Földrajztanár képzésén a földrajzi ismeretek széleskörű elsajátítása mellett felkészítjük hallgatóinkat arra is, hogy megszerzett tudásukat a modern pedagógia módszereivel közvetíthessék és adhassák át az ország bármely közoktatási intézményében. A földrajz bármilyen másik tanárszakkal sikerrel párosítható, ami erősíti az itt végzett hallgatók munkaerőpiaci helyzetét. A stabil elméleti képzés mellett a kiépített gyakorlóiskolai hálózat biztosítja a gyakorlati alkalmazást. Ezen az oldalon a földrajztanár szak részletes ismertetése mellett a hallgatói tapasztalatokat is megosztjuk Önökkel.

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:24